Mindset

Wat betekent Geld voor jou? Durf jij te kiezen?

 mlm support geld 

Herken jij deze discussie?

Ken jij het 'reclame spotje' over wat geld allemaal voor iemand kan doen:
Geld stinkt – Geld helpt
Geld sloopt – Geld groeit
Geld verpest – Geld leert

Geld vervuilt – Geld verrijkt
Geld vecht – Geld verbindt
Geld ontwricht – Geld ontspant

 of

Geld woekert – Geld verdient
Geld haalt – Geld brengt
Geld verjaagt – Geld zorgt
Geld verwoest – Geld bouwt
Geld verziekt – Geld ontdekt
Geld doodt – Geld geneest

 

Wat is voor jou van toepassing?

Dit brengt mij tot het volgende aangezien dit regelmatig reden voor discussie is. De vraag is :

‘Mag iemand die een ander helpt met een product of dienst geld vragen voor zijn of haar werk?‘

Er zijn daarbij drie groepen te onderscheiden :
   1. er is een groep mensen die meent dat dat niet mag;
   2. er is een groep mensen die vrijuit veel, soms zelfs heel veel geld vraagt voor hun
       producten of diensten;
   3. er is een groep die er ergens tussenin zit.

Er is een groep mensen die vinden dat als je iemand anders helpt, voor dit werk geen of nauwelijks een vergoeding mag vragen. Zij hebben daarvoor een reden. Deze reden is dat je een talent hebt gekregen en dat je die gave wel mag gebruiken, maar er niet aan mag verdienen. Waar zij volgens mij aan voorbijgaan is, dat ieder mens een eigen talent heeft. De ontwerper, de verzorger, de huisvrouw, de ondernemer, iedereen heeft een talent en bloeit op als dit talent benut wordt. Dit talent kun je met anderen delen, zodat het vermeerdert. Je kunt het uitwisselen met anderen tegen talenten die zij hebben of tegen geld.

 

Ruilmiddel

Geld is in onze maatschappij het ruilmiddel en dus nodig om te kunnen leven. Je kunt bij de kassa bij de groenteboer nu eenmaal niet zeggen: ‘Sorry, ik heb dit talent en daar verdien ik niets mee dus ik kan je niet betalen’. Ik denk dat je dan snel buiten staat zonder je groenten of fruit. Het is dus niet realistisch om te zeggen: dit talent heb ik gekregen, ik geef het weg aan ieder die dat wil zonder er iets voor terug te vragen.

Een ander punt is dat je jezelf niet die waardering geeft die je verdient. Door ‘iets’ als vergoeding overeen te komen, of dat nu geld is of een wederkerende dienst, blijft er beweging. En beweging is nodig om te leven en leren.

Daarnaast heeft ieder talent zijn eigen waarde. En ieder mens geeft een waarde aan het talent dat hij heeft en aan het talent dat een ander heeft en wil delen met hem. Door die waarde te bepalen voor jezelf geef je aan de wereld (en het universum) een signaal af : ‘ik heb waarde, ik ben van belang, maar ook dit heb ik er voor over om mijn doel te bereiken, inzicht te krijgen enz.’

Dan is er ook de groep die (heel) veel geld vraagt. Op basis van wat ik hierboven schreef zou je kunnen zeggen: ‘dan vinden zij dus dat ze veel geld waard zijn’. Ja, niets mis mee als de mensen die dat geld betalen tevreden zijn over wat ze krijgen Zoals gezegd : ieder mens bepaalt zelf wat hij/zij over heeft voor dat wat de ander kan of wil bieden. Als beide partijen daar overeenstemming over hebben is er geen probleem.

Anders wordt het als er misbruik gemaakt wordt van de kwetsbaarheid van mensen.  Mensen wenden zich tot hulpbronnen op momenten in het leven dat ze kwetsbaar zijn. Er zijn problemen op zakelijk, persoonlijk, fysiek of emotioneel vlak.

Mensen die om hulp komen vragen zijn (vaak) kwetsbaar. Ze zijn verdrietig, teleurgesteld en stellen zich – in deze kwetsbaarheid – vaak afhankelijk van een ander op. Het is heel gemakkelijk om ze iets aan te bieden en om ze keer op keer terug te laten komen voor meer of iets aan te laten kopen wat ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben.

Een voorbeeld hiervan zijn de mensen die van alles beloven. Beloven anderen dat ze in no-time en zonder enige inspanningen miljoenen kunnen verdienen. Zij spiegelen deze mensen een ‘roze-wolk-droom-scenario’ voor en laten hen tegelijkertijd ergens voor betalen waarvoor het geld niet voorhanden is. Met als gevolg rekeningen die niet betaald kunnen worden en zo (nog meer) problemen veroorzaken. Als dat gebeurt kun je je afvragen of er werkelijk vanuit respect en integriteit iets aangeboden wordt.

 

Energie

Zoals alles in dit leven hier op aarde is ook geld een vorm van energie. Energie die circuleert geeft energie en wordt krachtiger. Wees je bewust van je eigen verantwoordelijkheid hierin. Krijg je daadwerkelijk datgene dat je nodig hebt en is de vergoeding in overeenstemming met dat wat je ontvangt of jij er voor over hebt ? Of laat je je zelf misleiden en betaal je veel geld (dat je niet hebt) voor iets wat je eigenlijk niet wilt.

Nogmaals wees je bewust van wat je doet. Kies het beste voor jezelf en wees je bewust van de kracht die je in je hebt. Kijk bij de keuze voor een product of dienst (zakelijke mogelijkheid) goed om je heen. Spreekt de site je aan, heb je goede ervaringen van anderen gehoord over de producten/diensten, zijn de kosten in overeenstemming met wat geboden wordt, heb je een goed gevoel bij die persoon, kun je kennis maken voor je een beslissing neemt … allemaal zaken die je kunnen helpen een goede keus te maken.

Mijn advies: ‘Kies vanuit je (onderbuik)gevoel!’ 

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!