Mindset

Denk je dat je meer je best moet doen en meer discipline moet hebben?

 mlm support best doen 

Zo ja, is dat altijd waar?

Als ik aan iemand vraag wat ze zelf denken dat nodig is om hun MLM of Netwerkmarketing bedrijf sneller succesvoller te laten groeien, dan zeggen ze vaak : “Ik moet meer discipline hebben” of “Ik vind dat ik niet genoeg me best doe” “Ik ben zwak en ik hou mijn goede voornemens niet vol”…

 

Je best doen ...

Een norm die veel mensen voor zichzelf hebben is dat zij vinden dat je je best moet doen. En dat geldt dan ook vaak voor anderen: die moeten in hun ogen ook hun best doen.
En zoals bij alle normen, hoort hier een oordeel bij: “Ik doe niet genoeg mijn best” of “Zij doet haar best helemaal niet”.

Zo’n oordeel kan je volledig lam leggen. Niet alleen omdat je jezelf veroordeelt. In dit geval is er nog een reden: het oordeel ‘je doet je best niet’ is naar mijn mening altijd onterecht. Altijd!

Je doet namelijk altijd het beste wat je kan. Het kan zijn dat je moe bent, te weinig informatie hebt, veel aan je hoofd hebt, geen groot talent hebt op een bepaald gebied of dat je op een andere manier gehinderd wordt. Dan zul je het niet perfect doen. Maar je doet wat je kan in die situatie en met de vermogens die je op dat moment hebt.

 
Besef

Dit is een besef wat je op twee manieren kan helpen :
Ten eerste helpt het je om het andere mensen te vergeven als zij iets niet perfect hebben gedaan. Een mooie uitspraak op dat gebied is :  Vergeven is : de wens laten varen dat je verleden beter wordt

Beseffen dat iemand altijd het beste doet wat hij kan, helpt je ook op een andere manier. Het kan je helpen om in te zien dat jij zelf ook altijd het beste doet wat je kan. Bij gezonde keuzes maken. In relaties. Op je werk. Altijd!

Is het resultaat niet naar je zin, dan zijn er twee dingen die je kunt doen :
I. Accepteren dat je je met huidige vermogen geen perfect resultaat haalt en dat je tegelijkertijd goed bent zoals je bent.
II. Zorgen dat je je vermogen vergroot, zeker als je belangrijke doelen te halen hebt. Gun jezelf nieuwe vaardigheden en inzichten en geef jezelf de tijd om die te leren. Dan krijg je steeds betere resultaten.

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!