Mindset

MLM en Netwerkmarketing - Falen versus Succes

 mlm support falen versus succes 

Ken jij het verschil?

Echte succesvolle ondernemers in MLM en Netwerkmarketing zijn zich er van bewust dat mislukkingen een onderdeel zijn van de weg naar succes, omdat zij leren van hun fouten. Als je nog nooit mislukkingen of gefaald hebt, kun je je afvragen of je ooit tot het randje bent gegaan.

Zoals je wellicht weet, durft een succesvolle MLM of Netwerkmarketing ondernemer risico’s te nemen en is van huis uit minder voorzichtig, dus dan is het logischer dat het wel eens misgaat. En wellicht maak tie daarbij gebruik van de positieve kracht van mislukkingen.

 

Voordat je begint

Heb je last van faalangst dan adviseer ik je daar eerst van af te komen alvorens te beginnen. De ervaringen leren dat je met faalangst beter geen ondernemer kunt worden omdat zij vaak niet overweg kunnen met de psychologische druk van het maken van fouten en zijn bang om geld te verliezen. Hou je dan liever vast aan je baan waarvoor je een salaris krijgt.

 

Een aantal zaken waar je eens over na kunt denken ...

I. Neem je eigen verantwoordelijkheid en geef niet anderen de schuld
Het is heel gemakkelijk om anderen zoals je partner, het bedrijf, je klanten/distributeurs, de regering of wie dan ook, de schuld te geven. Als je dit doet dan leer je nooit van je fouten. Je hebt ten slotte zelf gekozen om als ondernemer bij een MLM of Netwerkmarketing bedrijf aan te sluiten!

2. Bestudeer je fouten en profiteer van het goede wat je eraan hebt overgehouden
Bij elke slechte gebeurtenis is er altijd wel iets goeds te bespeuren. Concentreer je op dit goede! Falen en fouten maken bevatten vaak waardevolle lessen, dus leer ervan in plaats van ervan weg te lopen. Het maken van fouten en er slimmer uit tevoorschijn komen is volgens mij de taak van iedere ondernemer, ongeacht wat voor een bedrijf je hebt.
Falen en fouten maken is vaak een combinatie van omstandigheden die het geduld van jou als ondernemer nogal op de proef stellen. Een aantal belangrijke factoren zoals integriteit, werkethiek, zij die bereid zijn om weer op te staan maar ook souplesse en vastberadenheid, een ‘echte’ reden waarom geven je een bijna oneerlijke voorsprong in de MLM en Netwerkmarketing industrie.

3. Ga je wel of niet aan de slag
Je hebt het wellicht wel eens gehoord : ‘Als je nooit ergens aan begint, kun je ook niet falen’. Als dit voor jou van toepassing is ga dan voor je zelf eens na wat er kan gebeuren als je wel aan de slag gaat en wat als je dit niet doet. Wellicht helpt het je als je deze twee eens naast elkaar op papier zet. Wees daarbij open en eerlijk tegenover jezelf. Of neem eens contact op met mensen die je hier in kunnen adviseren. Voorzie je van alle informatie die voor jou belangrijk is.

De meeste ondernemers in MLM en Netwerkmarketing zijn eeuwige optimisten en dat kan aan de ene kant tot problemen leiden, maar aan de andere kant tot mogelijkheden. Zij zien succes aan de horizon en zijn helemaal weg van hun bedrijf, het compensatieplan en misschien wel van zichzelf.

Maar hoe zit dat met jou?
Ben jij geobsedeerd door mislukking en falen of ben je zeker van jouw succes? Als je antwoord bestaat uit ‘mislukking en falen’, dan zit er hoogstwaarschijnlijk ergens een kink in de kabel tussen jouzelf en het idee een eigen bedrijf op te starten. Fouten maken en falen zijn nu eenmaal onvermijdbaar, dus denk niet dat je ze uit de weg kunt gaan. Bedenk hoe je dit tegemoet kunt treden. Als dat vooruitzicht je niet aantrekt en je niet prikkelt om voor oplossingen te gaan en je volledig te richten op je bedrijf, dan is deze angst terecht.

4. Herken je sterke en zwakke punten
Als je denkt aan jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, ben jij dan in staat om je zwakke punten de baas te worden? Kun jij met anderen samenwerken? Kun jij hen stimuleren en ondersteunen? Ga om met mensen die de expertise hebben die je zelf niet bezit. Je hoeft als natuurlijk niet alles zelf hoeft te doen. Probeer alle valkuilen te voorzien (hoewel dat niemand lukt) en wees vindingrijk genoeg om alle hulp en ondersteuning te vinden die je nodig hebt.

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!