Leads genereren

Het 'Levensbloed' van jouw Netwerkmarketing of MLM bedrijf

 mlm support leads genereren 

Kan het ook anders?

Veel ondernemers die zich bezighouden met MLM en Netwerkmarketing spenderen veel tijd en aandacht aan het bouwen en opzetten van hun website. Niks mis mee, immers je kunt met een website eenvoudigweg sneller meer klanten en meer omzet bereiken.

En zelfs automatisch verkopen genereren als je dat zou willen. Maar de praktijk laat zien dat de meesten (te) weinig aandacht geven aan het verkrijgen van bezoekers die op zoek zijn naar hun producten en/of diensten. Met andere woorden het verkrijgen van gericht verkeer op de website wordt niet of onvoldoende geregeld (of men weet simpelweg niet hoe…) Dus wel een website, en wel producten en/of diensten, maar geen bezoekers.Je kunt het bovenstaande scenario beschouwen als het aanleggen van een autosnelweg, maar hierover geen auto’s laten rijden zodra de snelweg gereed is. Jammer ...

 

Ja, het kan volgens mij ook anders!

Bezoekers zijn het levensbloed van je bedrijf en als je niet dagelijks een stroom aan doelgerichte bezoekers op je website krijgt dan …
Geloof het of niet maar bezoekers zijn het levensbloed van je bedrijf, net zoals het bloed dat door ons lichaam stroomt. En stopt het met stromen, dan weet je vast wel wat er gebeurt. Hetzelfde geldt ook voor jouw bedrijf!
Maar gelukkig zijn er oplossingen … een flink aantal daarvan vind je bij MLM Support :-)

Wanneer we het hebben over jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf dan zijn er verkorte wegen die naar succes leiden. Maar helaas zijn niet alle verkorte wegen goede wegen of wegen die werkelijk werken. Hier heb ik er een aantal voor je die je liever wilt vermijden :

 

Verkorte weg #1 – Bedrijfs Gekopieerde Websites

Veel mensen denken dat het een snelle en gemakkelijke manier is om een bedrijfs gekopieerde website te gebruiken om voor hun MLM of Netwerkmarketing bedrijf op te zetten. Je gaat er namelijk van uit dat het moederbedrijf geen slechte websites maakt, toch? Wel, ja … en nee. Het is waar dat de meeste bedrijfs gekopieerde websites erg goed in elkaar zitten en erg effectief zijn – in het promoten van het moederbedrijf zelf!
Het probleem is dat deze sites NIETS doen aan het verder positioneren van jou en voor het opbouwen van jouw bedrijf. Er zitten een aantal haken en ogen aan deze websites die maken dat het een slechte optie is om deze te gebruiken als onderdeel voor jouw bedrijf.

Ten eerste, zij worden maar voor één ding opgezet en dat is voor het promoten van het moederbedrijf. Dat is natuurlijk goed voor het moederbedrijf zelf, maar niet zo goed voor jou. Want je wilt de voordelen die het product/dienst biedt laten zien inclusief met jou als de expert die deze voordelen biedt als een oplossing voor iets of een probleem dat mensen hebben.

Ten tweede, er staat veel meer informatie op deze pagina dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Je wilt het simpel houden – je wilt je focussen op de belangrijkste boodschap en dat is om mensen uit te nodigen om hun naam en e-mailadres achter te laten. Dat is alles. Je wilt mensen nu nog niet vertellen hoe het compensatieplan of het management team in elkaar zit, of andere hieraan gerelateerde zaken.
Dus het lijkt er in eerste instantie op dat een klaar-voor-gebruik website een goede verkorte weg is, maar in werkelijkheid komt het niet ten goede aan jou en jouw eigen bedrijf. Je bent veel beter af om je eigen site op te zetten, die om te beginnen zo simpel kan zijn als een basis data capture pagina.

 
Verkorte weg #2 – Bedrijven die je : ‘Gegarandeerd’ Verkeer  Aanbieden

Een andere verkorte weg die je misschien overweegt om te gebruiken zijn bedrijven die je ‘gegarandeerd’ verkeer aanbieden. Als je hier niet mee bekend bent, er zijn verschillende bedrijven die – tegen een bepaalde vergoeding – beloven dat zij in staat zijn om jou een bepaald aantal bezoekers op jouw website te bezorgen. Ziet er zo op het eerste gezicht, goed uit toch! Je hoeft je geen zorgen te maken over al het werk om verkeer naar je website te leiden – het wordt je op een zilveren blad geserveerd – en je krijgt hierdoor een constante groei van jouw bedrijf (of toch niet)!

De waarheid hier is dat dergelijke diensten misschien een bepaald aantal mensen naar je website kunnen leiden, maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet het type verkeer zijn die ervoor zorgen dat je jouw bedrijf kunt laten groeien. Ook hier zitten namelijk een aantal haken en ogen aan zodat je dit niet wilt gebruiken als onderdeel van jouw strategie voor jouw bedrijf.

Je hebt er namelijk niet de hand in wie deze mensen zijn en hoe zij op jouw pagina zijn gekomen. Zij hebben totaal geen connectie met jou, en je hebt er geen idee van of zij werkelijk nodig hebben of een interesse hebben in hetgeen jij hebt te bieden. Dit zijn geen leads die jezelf hebt gegenereerd of aangetrokken, dus de kans dat dit mensen zijn die je op je lijst wilt en waarmee je een relatie probeert op te bouwen is nogal klein. Zoals ik al zei het kan volgens mij ook anders!

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!