Internetmarketing

Sociale Media voor MLM en Netwerkmarketing?

 mlm support sociale media 

Hoe zet je Sociale Media in voor de groei van jouw bedrijf?

Zoals je ongetwijfeld wel weet heb je verschillende vormen van Sociale Media. Deze tips gaan je erbij helpen om te voorkomen dat je ‘fouten’ maakt, je goedbedoelde tijd uitgeeft aan de verkeerde zaken of dat je mensen wellicht irriteert want dat is toch het laatste wat je wilt ...

Laat je niet overrompelen door de (soms) vele opties en mogelijkheden. Hierin staan alleen aanbevelingen. Je beslist zelf wat bij jou past en wat je dus wel of niet doorvoert. 

 

Begin bij het begin

  1. Maak een goed profiel
  2. Werk met een strategie
  3. En ga zaken doen!
 

Geen directe pitch

Je kunt Sociale Media beter niet gebruiken om actief te pitchen voor het verkopen van jouw product of dienst. Uiteraard zijn we bezig met het laten groeien van ons bedrijf en om geld te verdienen. Maar om jezelf als een expert weg te zetten op Sociale Media sites is het nodig om je eerst te focussen op het bouwen van een reputatie en positionering.
Het niet volgen van deze richtlijnen kan maanden van inspanningen in een paar seconden omzetten in slechte beoordelingen met alle gevolgen van dien.

 

Participeren

Het gehele concept van Sociale Media gaat over actieve participatie, over het verschaffen van goede inhoud en expertise.
Je kunt je groep met vrienden en fans uitbouwen. Je kunt je merk positionering verbeteren. Je kunt zoekmachineoptimalisatie en waarde opbouwen door inkomende linken en presentie.
Met Sociale Media, kost het je normaal gesproken erg weinig, maar je zal je tijd en expertise inzetten – in plaats van euro’s – om daarvoor iets terug te krijgen.
 
En het is natuurlijk ook leuker om te participeren als iemand met meer dan alleen de gedachten over geld. De marketing blijft natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van wat je doet.
Onthoud dat je geen Sociale Media verslaafde hoeft te zijn om goed te kunnen participeren. Het gaat niet over kwantiteit, het gaat over kwaliteit. Wellicht is het het verstandigste als je alleen participeert als je iets interessants hebt te delen met anderen.

 
Voeg waarde toe

Het gehele Internet is zo ontworpen dat – diegenen die eerst kijken naar wat goed is voor anderen in plaats van voor zichtzelf – beter gewaardeerd worden. Als je bijvoorbeeld naar Google kijkt dan rangschikken zij de websites op grond van de waarde op de website. Hoe betere, relevantere ervaringen je met iemand deelt, hoe beter je gewaardeerd wordt.
Daarmee wordt bedoeld dat je je zou moeten focussen op het geven van goede informatie en waarde. Als je dat doet, dan bouw je relaties op en expertise in de markt. En je kunt deze relaties, positionering en expertise benutten om meer inkomen te genereren. Maar je kunt hier niet alleen aan deelnemen en er mee bezig zijn, met alleen de gedachten om te komen ‘halen’. Het is veel beter dat je dit benaderd met de gedachten dat je er bent om te geven. Het wordt vaak gezegd ‘dat je krijgt wat je geeft’, en op het gebied van Sociale Media is dat meer dan waar.

 

Transparantie

Hiermee bedoelen we eerlijk en oprecht zijn in jouw Sociale Media activiteiten. Met andere woorden, lieg niet. Nooit. Maak er geen spelletje van. Je aanmelden en je misleidend gedragen, daarmee zal je het niet lang uithouden.
Het is erg belangrijk om dit gedachtepatroon te begrijpen. Uiteindelijk, hoe je hierover denkt zullen jouw acties bepalen, en jouw acties zullen effect hebben, en uiteindelijk jouw resultaten bepalen.
Dus het start met het juiste gedachtepatroon, en als je kunt begrijpen wat er belangrijk is bij de gebruikers van Sociale Media netwerken, dan kun je hen voorzien met waar zij naar op zoek zijn, wat leidt naar meer positionering en respect, wat op zijn beurt weer benut kan worden.
Nu als je dit noodzakelijke gedachtepatroon eenmaal begrijpt, ga dan bekijken hoe je baat kunt gaan hebben met Sociale Media voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketingbedrijf. 

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!