Checklist

Welk MLM of Netwerkmarketing bedrijf past het beste bij jou?

 mlm netwerkmarketing help 

Waar let je op bij jouw keuze?

Wanneer je besluit om je voor de eerste keer met MLM of Netwerkmarketing bezig te houden of je twijfelt er aan of je het juiste bedrijf hebt gekozen, heb ik hieronder een aantal belangrijke items neergezet waar je op kunt letten. Bezint eer ge begint ... 

 

Wat is de actuele trend?

Trend: De gezondheids- en welzijnsindustrie (Health & Wellness), is nog steeds een miljardenindustrie! Het is dé branche met de beste toekomstperspectieven. Ligt hier je interesse zoek dan een bedrijf wat hierin een revolutionaire rol speelt met een product van de allerhoogste kwaliteit. Maar ook andere bedrijven die zich richten op bijvoorbeeld besparingen hebben een enorm potentieel.

Trend: E-commerce (online shoppen) wordt meer en meer vanzelfsprekend en is een ideaal platform voor een succesvolle zakelijke opbouw.  

Trend: Steeds meer mensen werken vanuit hun “kantoor aan huis”. Deze trend is en wordt steeds belangrijker binnen onze samenleving. De werkzaamheden kunnen dan onafhankelijk van de plaats overal plaatsvinden. Telecommunicatie, het Internet, e-mail maakt dat allemaal mogelijk. Deze trend zal zich in de komende jaren massaal uitbreiden. Alleen is hier de vraag of je als een medewerker tegen een uurloon voor een bedrijf wil werken of dat je op een zelfstandige basis voor jezelf wil werken.

 

Waar let je op bij de keuze van het juiste bedrijf en welk bedrijf in deze industrie past het beste bij jou:

 • Ben je gepassioneerd over het product?
 • Is het product consumeerbaar?
 • Is het product exclusief, dus wat niemand anders heeft (patent)?
 • Doet het product wat het zegt te doen?
 • Hoe integer en betrouwbaar is het bedrijf?
 • Hoe lang bestaan ze en hoe staat het met hun financiële huishouding?
 • Wat is de bekwaamheid van het management team?
 • Zijn ze direct te bereiken (zonder je daarvoor te moeten kwalificeren)?
 • Welke trainingstechnieken reiken zij je aan? En dan heb ik het dus niet over de warme markt benadering.
 • Heeft het bedrijf een van top tot teen en fatsoenlijk werkend marketing systeem? Krijg je van hen live briefing- presentatie-  en informatiecalls,  scripts, trainingtools, leads tegen de laagst mogelijke kosten, etc. in plaats van de gebruikelijk motivatie trainingen.
 • Bestudeer het marketingplan (compensatieplan) heel goed. Hier liggen de grote verschillen maar die zijn voor onervaren zakenpartners alleen moeilijk te analyseren. Maar één ding is  zeker: ieder bedrijf zal beloven dat zij het beste marketingplan van allemaal hebben.
 • Opereert het bedrijf internationaal. Eén van de grote voordelen van Netwerkmarketing is de mogelijkheid om wereldwijd te kunnen werken.
 • Laat je zelf niet verblinden maar luister goed naar wat je eigen gevoel je  ingeeft. Uiteindelijk is dat de beste raadgever. Concentreer je op een langdurig residueel inkomen en niet op een snel-heel-veel-geld concept.
 • Blijf trouw aan jezelf. Wanneer bij een bedrijfsuitleg of presentatie meer over geld verdienen gaat als dat over de producten wordt gesproken, dan dien je voorzichtig te zijn.


Ik hoop voor je dat je bij ieder punt een vinkje kan zetten en dat het voldoet aan jouw verwachtingen. 

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!