Checklist

Ben jij een insider in de MLM en Netwerkmarketing industrie?

 mlm support insider 

 

Een kijkje achter de schermen!

Ik wil je op voorhand waarschuwen – dit artikel kan misschien aanstootgevend zijn. Maar het kan tegelijkertijd ook wel heel erg nuttig en behulpzaam voor je zijn om enkele zaken boven tafel te krijgen. Er zijn vele zaken waarvan je het bestaan misschien niet eens weet ...

En de leiders en bestuurders van Netwerkmarketing en MLM bedrijven hebben vaak liever niet dat jij te weten komt wat er zich werkelijk ‘achter de schermen’ afspeelt. Voordat ik er een paar benoem, wil ik dat je weet dat ik er niet op uit ben om Netwerkmarketing of MLM bedrijven onder uit te halen. Integendeel! Maar je hebt er wel recht op om je bewust te worden van een aantal zaken.

 

Wist jij bijvoorbeeld:

I. dat het ‘Gezicht’ van het Netwerkmarketing of MLM bedrijf, zelf vaak geen kennis of verleden in MLM of Netwerkmarketing heeft? Vaak zien zij er goed uit of hebben het vermogen om op een fantastische manier te spreken. Zij worden vaak ingehuurd door een familielid, bekende of zakenrelatie of iemand die daar speciaal voor opgeleid is, waardoor zij het ‘gezicht’ van het bedrijf konden worden.

II. dat Netwerkmarketing en MLM bedrijven weten dat de meeste training die zij je aanbieden – statistisch gezien – NIET meer effectief is. Zij zijn op de hoogte van deze cijfers en weten wat er gebeurt. Dat moeten ze wel. Zij snappen maar al te goed dat de gemiddelde nieuwe zakenpartner zo’n 90 dagen ‘actief’ blijft en dat hij/zij gemiddeld 2,5 nieuwe businesspartner inschrijven, voordat zij hun maandelijkse autoship cancellen.

Zij geven je – op het eerste oog lijkend – erg simpele technieken omdat die door de massa gebruikt worden. Iedereen die zich aanmeldt bij het ‘systeem’ wordt geleerd om een lijst te maken van hun warme markt, het uitdelen van flyers, adverteren in nieuwsbladen, etc. Zelden zal je Netwerkmarketing of MLM bedrijven vinden die marketingmaterialen maken, gebaseerd op de individuele behoeften van de distributeur – want dat zou veel te duur zijn en niet haalbaar.

III. dat de meeste grote Netwerkmarketing of MLM bedrijven 20-25% van hun totale jaarlijkse omzet verdienen aan de verkoop van marketing materialen (flyers, brochures, audio’s, DVD’s, etc). Deze bedrijven zijn slim – zij weten maar al te goed hoe waardevol hun database is. Zij begrijpen dat als de gemiddelde businesspartner zo’n 90 dagen actief blijft, zij 3 maanden de tijd hebben om hen alles wat ze maar kunnen aan te bieden (marketing materialen, het bijwonen van meetings, tickets voor evenementen, kleding, etc.)

De Netwerkmarketing en MLM bedrijven kennen dit draaideureffect. Zij runnen een bedrijf en daarbij gaat het om winst en winst- en verliesrekeningen. Zij weten dat het een stuk gemakkelijker is om producten te verkopen (van welke soort dan ook) aan hun huidige betalende klanten (lees aan jou) dan dat ze zelf op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten.
Het is jouw verantwoordelijkheid om er op uit te gaan en een nieuwe business te starten en het is onze taak om steeds weer nieuwe partners toe te voegen – sneller dan dat ze weer langs de achterdeur verdwijnen. Dat wordt ook wel ‘uitputting’ genoemd.

 

Een goede voorbereiding

Nogmaals, ik ben er niet op uit om de Netwerkmarketing of MLM bedrijven in een kwaad daglicht te zetten over hoe zijn hun bedrijf runnen – maar hetgeen ik omschrijf, is uit eigen ervaringen, en je zal het moeten zien als informatie.

Soms zijn we te emotioneel verbonden met hoe goed en geweldig onze Netwerkmarketing en MLM bedrijven zijn of hoe geweldig de producten of diensten zijn, maar uiteindelijk hebben zij, net als jij en ik, een bedrijf te runnen.

Ik wil graag dat jij weet wat er zich achter de schermen afspeelt – dat je zoveel als mogelijk te weten komt over deze industrie. Het is zonder twijfel een geweldige industrie – maar zoals ik al zei je zal je er uiteindelijk van bewust moeten zijn dat zij een winstgevende bedrijf te runnen hebben. Geen hobby.

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!