Checklist

MLM en Netwerkmarketing Checklist - Legitiem of Illegaal

 mlm netwerkmarketing checklist 

 

Doe de test!

Dagelijks krijg ik vele vragen van mensen die mijn mening vragen over het bedrijf waar ze voor gekozen hebben en of dat een legitiem bedrijf is of een illegale piramide. Ik ben geen expert als het gaat over rechten. Maar ... wellicht helpt deze informatie om jouw eigen beslissing te nemen.


Is het bedrijf waar je voor gekozen hebt een legitiem bedrijf of een illegale piramide?

Als je met een MLM of Netwerkmarketing bedrijf samenwerkt, of dat nu nog maar even is of al een tijdje, dan heb je vast al een aantal prospects gehad die jou de volgende vraag stelde : “Is dit één van die piramide systemen ?
Het doel van deze informatie is, in eerste instantie, om je te helpen deze belangrijke vraag voor jezelf te beantwoorden. Als een business-eigenaar is het goed om te weten of je je wel of niet hebt ingelaten met een legitiem of een illegaal bedrijf.

Netwerkmarketing Definitie

Om wat voor ‘n onderwerp ook goed te begrijpen is het belangrijk om te beginnen met de definitie daarvan. Dus hier is een definitie van Netwerkmarketing :

Het is een distributiemethode die gebruikt wordt door vele verschillende industrieën die producten en diensten produceren en verkopen. Zij maken gebruik van onafhankelijke distributeurs (geen werknemers) om deze goederen en diensten aan te bevelen, te promoten en te verkopen direct aan de consumenten gebaseerd op de behoeften van de consument terwijl je op datzelfde moment diezelfde consumenten de zakelijke mogelijkheid aanbiedt om een onafhankelijk distributeur te worden.

Okay, dat is nogal simpel, toch ? Nu is de vraag … hoe bepaal je of jouw MLM bedrijf legaal is of één van de vele marketing illegale praktijken?

Netwerkmarketing Legaliteitstest

Als je de wetten, reglementen en ongeschreven rechten die betrekking hebben op Netwerkmarketing analyseert, dan is er een duidelijke test gemaakt om op een juiste manier te identificeren of een bepaald MLM bedrijf legaal is of niet.  

Die test is als volgt :

Kan een distributeur een business bouwen en geld verdienen door producten aan consumenten te verkopen zonder iemand te sponsoren ? Met andere woorden, kan je een business bouwen door uitsluitend producten te verkopen … en geen andere distributeur sponsoren ?

Om deze vraag te beantwoorden is het niet voldoende om alleen naar de geschreven documenten zoals de regels en voorschriften en het compensatieplan te kijken.

Het is ook nodig om naar andere factoren te kijken zoals :

1.     Of het moederbedrijf trainingen verzorgt over hoe klanten te krijgen en niet alleen hoe je nieuwe distributeurs werft.
2.     Of het moederbedrijf marketingmaterialen beschikbaar stelt gekoppeld aan klantenwerving zoals op het product gefocuste brochures, DVD’s en live of opgenomen presentaties.

Als de bovenstaande factoren in orde zijn en het compensatieplan beloont productverkopen … dan kan een distributeur inderdaad, als hij of zij dat wilt, een business bouwen door klanten aan te werven zonder dat het nodig is om andere distributeurs aan te werven.
Als de bovenstaande factoren niet in orde zijn en/of het compensatieplan zo geschreven is dat het praktisch onmogelijk wordt voor iemand om een “retail only” business te bouwen, dat is dit bedrijf, in de ogen van legale entiteiten niet meer dan een cadeauprogramma of piramide systeem.

Advies

Mijn advies naar jou is om deze test te gebruiken en het bedrijf te analyseren waarmee jij hebt besloten om zaken mee te doen. Als de test geslaagd is ... prima! Dan heb je een winnende partij. Ga ermee aan de slag. Alhoewel, als je vind dat jouw bedrijf deze test niet goed doorstaat, dan adviseer ik je om er één uit te zoeken dit dat wel doet.
Cadeauprogramma’s en piramidesystemen brengen enorme schade toe aan MLM en Netwerkmarketing.  En het ligt natuurlijk voor de hand, dat jouw doel om een lange termijn, residueel inkomen op te bouwen niet gerealiseerd wordt als jouw bedrijf gedwongen wordt om z’n deuren te sluiten.
Ik hoop dat deze simpele test jou helpt om de vraag te beantwoorden of je wel of niet je tijd en inspanningen verstandig gebruikt door te werken met een bedrijf dat in staat is om jou, jouw residueel inkomen te betalen in de vele jaren die nog voor je staan.

 

Meer succes voor jouw bedrijf?

Wil je meer succes voor de groei van jouw MLM of Netwerkmarketing bedrijf, vraag dan hieronder jouw gratis deel van het Marketing Handboek voor een Succesvol Bedrijf met MLM en Netwerkmarketing aan of download de Gratis MasterClass, hiermee kun je direct aan de slag!